PODIJELI

Sanitarno–higijenski uslovi u predškolskim ustanovama zadovoljavajući su, zahvaljujući angažmanu i izuzetnoj odgovornosti zaposlenih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Portparolka Intituta za javno zdravlje, Vesna Mitrović, kazala je agenciji Mina da IJZ redovno obilazi i konstatuje sanitarno – higijensko stanje i notira eventualne nedostatke u predškolskim ustanovama, u periodu školske godine, jer se, neposredno pred njen početak, rade pripreme i rekonstrukcija.

Prema njenim riječima, obilaskom predškolskih ustanova je konstatovano da su sanitarno – higijenski uslovi u vrtićima zadovoljavajući, zahvaljujući angažmanu i izuzetnoj odgovornosti zaposlenih.

Tragom ove informacije kontaktirali smo i direktoricu Dječjeg vrtića “Eko bajka” Abelu Popović. Potvrdila nam je da par puta godišnje iz Instituta za javno zdravlje dolaze u “Eko-bajku” zbog kontrole sanitarno-higijenskih uslova. Uzimaju briseve kuvarica, posuđa, stolova i uzorke hrane. Na osnovu dobijenih rezultata do sada nije bilo uočenih nepracilnosti, jer se u vrtiću trude da nabave najkvalitetnija sredstva za higijenu, kaže Popović i dodaje da ih redovno kontrolišu i iz Zdravstveno-sanitarne inspekcije Područne jedinice Pljevlja.

Komentariši