PODIJELI

Bojan Strunjaš je za našu Televiziju izjavio da će sjutra doći na svoje radno mjesto i da njegova odluka ni na koji način ne može uticati na dalje odluke roditelja.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore naložilo je OŠ Mataruge da Bojana Strunjaša vrati na radno mjesto koje je i do sad obavljao – učitelj u Kozici. On je u izjavi za našu televiziju rekao:

– Meni je danas saopšteno da je Ministarstvo prosvjete naložilo upravi škole da mi vrati oduzete časove i u skladu sa tim ja ću sjutra doći na svoje radno mjesto. Moja odluka ni na koji način ne može uticati na dalje odluke roditelja.

Kontaktirali smo predsjednika Savjeta roditelja Sretomira Šljukića koji nam je kazao da ostaju pri ranijem stavu da neće djecu slati u školu dok je direktorica te škole Vanja Marković, bez obzira što je Strunjaš vraćen na posao. On je dodao da Strunjaš nije ni organizovao protest, već oni sami i da ovdje nema nikakve politike.

Ranije jutros 23 roditelja OŠ Mataruge poveli su svoju djecu u OŠ Mile Peruničić u Maoču i podnijeli zahtjev za upis djece u tu školu. Djeca su danas pohađala nastavu u OŠ u Maoču, a direktor škole Bojan Bajčeta kazao nam je da je omogućio djeci da pohađaju nastavu. On je u izjavi za našu televiziju kazao da će već u četvrtak otići u Ministarstvo prosvjete i upisnice 23 đaka prijaviti na redovnu proceduru u tom Ministarstvu.

Komentariši