PODIJELI

Odbojkašice Rudara počele su pripreme za novu sezonu. Kao i ranijih godina prve kontrolne utakmice odigrale su na turniru u Goraždu.

Odbojkašice Amaterskog odbojkaškog kluba Rudar učesvovale su na petom međunarodnom odbojkaškom turniru u Goraždu, na kome su osvojile četvrto mjesto. Važnije od plasmana je što je podmlađena ekipa odigrala dvije utakmice sa jakim rivalima i što su pokazale, pogotovo u drugoj utakmici, da se radi o talentovanim igračicama koje podsjećaju na ranije generacije ovog kluba koje su ovaj klub vinule u sam odbojkaški vrh.

Prvu utkmicu, takoreći odmah nakon izlaska iz autobusa, odigrale su protiv Goražda i lagano izgubile prvi set. Međutim u drugom setu ispustile su priliku da naprave preokret. Rudar je kod rezultata 24:23 propustio meč loptu, najviše zahvaljujući neiskustvu.

U drugoj utakmici, u utakmici za treće mjesto, Jedinstvo iz Užica povelo je sa 2:0 u setovima i činilo se tada da je će lagano doći do pobjede. Međutim kao da su tek tada djevojke iz Pljevalja počele da igraju i treći set riješile u svoju orist 25:21. U četvrtom setu pružile su još bolju igru, a ono što može da raduje je da su duge poene rješavale u svoju korist. Rudar je ima snage za preokret, ali ne i da se izbori sa sudijskim greškama na njihou štetu. Već od početka seta vidjelo se da su se arbitri umorili. Rudar je poveo sa 9:5, ali Užčanke su uspjele da uhvate priključak, ali i da kod rezultata 14:12, preokrenu set u svoju korist.

Inače odbojkašice iz Gacka pobjednice turnira jer su u fantastičnoj finalnoj utakmici savladale domaću ekipu Goražda rezultatom 3:2.

Pehare kapitenkama prvoplasirane i drugoplasirane ekipe uručio je Nihad Živojević, član uprave Odbojkaškog kluba Goražde koji je tradicionalno bio uspješan organizator i domaćin.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća izrazio je zadovoljstvo kvalitetom ekipa učesnica turnira koje su, prema njegovim riječima, prikazale dobru odbojku, a ono što je najvažnije je da se još jednom pokazalo da sport spaja ljude sa ovih prostora.

Komentariši