PODIJELI

Marijana Camović, je na nedavno održanoj III Skupštini Sindikata medija Crne Gore, podsjetila da su gotovo svi ciljevi koji su bili pobrojani u planu rada za prethodne četiri godine već ostvareni.

Reizabrana predsjednica Sindikata medija je za naredni četvorogodišnji mandat najavila da će u fokusu biti dodatno omasovljenje Sindikata, jačanje  postojećih sindikalnih organizacija i finansijska održivost organizacije.

Na Skupštini su usvojeni Izvještaj o radu Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore u prethodne četiri godine, kao i izvještaji o radu Statutarnog i Nadzornog odbora, a izabrani su i članovi radnih tijela koja će rukovoditi Sindikatom u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Tako će Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore, pored predsjednice, činiti:

Radomir Kračković, TV Vijesti; Milena Bubanja, Radio Berane;

Jadranka Drobnjak, predsjednica Sindikata zaposlenih u RTCG;

Nevenka Ćirović, RTCG;

Predrag Nikolić, Monitor, Rešad Kalač, RTV Rožaje; Dragana Vlaović, Radijo Herceg Novi; Edin Zuković, predsjednik RTV Pljevlja; Goran Solujić, RTV Budva; Boris Pejović, Vijesti i   Kristina Ćetković, predstavnica individualnih članova SMCG.

Delegati su sa 29 glasova za i jednim uzdržanim, odlučili da na čelu Sindikata medija i u narednom mandatu bude dosadašnja predsjednica, Marijana Camović. Ona je, predstavljajući rezultate dosadašnjeg rada podsjetila da su gotovo svi ciljevi koji su bili pobrojani u planu rada za prethodne četiri godine već ostvareni.

„Protekle četiri godine su bile jako dinamične kada je u pitanju razvoj SMCG i  pozicioniranje među zaposlenima u medijima i javnosti, za 100 odsto je uvećano članstvo, po prvi put su urađena i usvojena ambiciozna strateška dokumenta koja su opredijelila razvoj i aktivnosti SMCG i u perodu koji tek slijedi. Tokom mandata funkcionisanje organizacije je i u finansijskom smislu bilo stabilno“, navodi se u Izvještaju o radu.

Camović je najavila šta će sve biti u fokusu njenog rada u narednom mandatu, a tiče se dodatnog omasovljenja SMCG, jačanja postojećih sindikalnih organizacija i finansijske održivosti organizacije.

U radu Skupštine učestvovalo je 33 od ukupno 36 delegata, a Skupštini je prisustvovalo i desetak članova SMCG. Skupštini su prisustvovali i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Srđa Keković, predsjednici granskih sindikata pri USSCG, kao i predstavnici Sindikata grafičke i izdavačke djelatnosti – Branko Vujisić i Željko Komnenović.

Komentariši