PODIJELI

Prosječan avgustovski račun za struju iznosi 39,47 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Najmanje su potrošila domaćinstva u Pljevljima a najviše u Ulcinju”

Kako navode iz EPCG domaćinstva su u avgustu potrošila 123.732.747 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 13,2 odsto više u odnosu na julsku potrošnju, odnosno 0,04% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2017. godine.

“Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 39,74 eura”, navodi se u saopštenju.

Najmanje su potrošila domaćinstva u Pljevljima a najviše u Ulcinju.

“Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,33 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 74,85 eura”, kazali su iz EPCG.

Račun preko 150 eura dobiće 2,08 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,69 odsto kupaca.

“Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 57 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 198.543 kupaca”, navode iz EPCG.

Iz te kompanije napominju da su pokrenuli akciju “Podijelimo teret 6”, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

Komentariši