PODIJELI

Glasovima skupštinske većine na trećoj sjednici SO Pljevlja  imenovan je novi sastav skupštinskih radnih tijela nakon majskih lokalnih izbora. Odbornici opozicije bili su uzdržani na glasanju.

Vladislav Bojović iz Demokratske narodne partije rekao je da je skupštinska većina nelegitimni predstavnik građana, jer su na prethodnim lokalnim izborima prekrajanjem izborne volje grđana došli na vlast, pa samim tim imenovani novi odbori i savjeti su djelimično nelegitimni predstavnici.

Milan Lekić iz Nove srpske demokratije se saglasio da će biti uzdržani, jer dodadasnje iskustvo u radu odbora i savjeta je pokazalo da članovi pa i predsjednici skupštinskih tijela iz redova opozicije nisu imali nikakav uticaj, bili su samo dekor. Da je opozicija jedinstvena nije trebala ni predlagati svoje članove u ta tijela.

Lekić je konstatovao da je imenovanje Zorana Gospića za predsjednika Savjeta za zaštitu životne sredine neozbiljna, jer je u nekom konfliktu. Pitanje je čije će interese štititi čovjek koji sjedi u Odboru direktora Rudnika uglja, najvećeg zagađivača životne sredine.

Odbornik Gospić je odgovorio da u Savjetu neće biti mjesta za političko šićarenje, jer će stručnost, znanje i kompetencije biti primarni. Konstruktivni i stručni pristup u radu Savjeta podržaće sve one projekte koji suštinski znače boljitak za životnu sredinu u Pljevljima.

Nikola Rovčanin, odbornik Demokratske Crne Gore istakao je da će i njihov odbornički klub biti uzdržan. Demokratski kapacitet i zrelost jednog drušva se iskazuju na izborima, vladajuća većina u Pljevljima to nije pokazala na prethodnim izborima zato nećemo glasati za imenovanje radnih tijela SO.

Glasovima većine imenovano je 11 odbora i savjeta. Za predsjednika Odbora za Statut i propis imenovan je Dragiša Sokić, Odbora za finansije, ekonomiju i razvoj Milojica Tešović, Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambene djelatnosti Igor Golubović, Odbora za društvene djelatnosti Rajko Palibrk, Odbora za razvoj sela i poljoprivrede Danko Šarančić, Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Maja Rondović, Savjeta za zaštitu životne sredine Zoran Gospić, Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Nataša Marković, Savjeta za rodnu ravnopravnost Maja Nenadić i Savjeta za prestavke i pritužbe Rajko Palibrk.

Skupština je imenovala Komisiju za izradu nacrta i predloga Statuta Opštine i predloga izmjena i dopuna poslovnika Skupštine opštine, čiji je predsjednik Emil Katana.

Na početku sjednice odlukom Opštinske izborne komisije popunjena su dva upražnjena odborniča mjesta koalicije DPS-SD-BS”Za dobro građana Pljevalja –Pobjedniči”.

Umjesto Mirka Đačića za odbornicu je imenovana Sabrina Hadžiosmanović, a umjesto Dragana Zukovića Avdo Ajanović.

Komentariši