PODIJELI

U organizaciji Lovčkog saveza Crne Gore i Lovačkog društva Pljevlja na lovnom strelištu “Ivanovo polje” održan je četvrti Memorijal “Vukosav Abazović Aba”. Učešće na ovom takmičenju uzelo je desetak lovačkih društva iz Crne Gore.

Lovci su se takmičili u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. U okviru MEMORIJALA „VUKOSAV-ABA ABAZOVIĆ održano je opštinsko takmičenje lovaca članova lovačkog društva „Pljevlja“ iz Pljevalja.

Predsejdnik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je ujedno bio i pobjednik u seniorskoj konkurenciji zadovoljan je i odzivim takmičara i samom organizacijom.

Na kraju podjeljene su diplome najboljim, u pionirskoj, junorskoj i seniorskoj konkurenciji i organizovano je polaganje lovačkog ispita za sedam mladih lovaca. Nakon toga organizovan je svečani lovački ručak. Imena najboljih sa ovog takmičenja objavićemo nakon verifikacije rezultata na sajtu Lovačkog saveza Crne Gore.

Predjednik Lovčkog društva Pljevljaa Slavko Kovačević zadovoljan je brojem takmičara ali i zbog toga što se organizacija ovog zahtjevnog takmičenja popela na jedan viši nivo.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori-kategorija I prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD Cetinje), drugo Tadić Dragan (LU Bajo Pivljanin), treće Tadić Blažo (LO Dr Zoran Kesler) četvrto Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja) i peto Mićunović Veselin (LO Dr Zoran Kesler).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori-kategorija II prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan (LD Pljevlja), drugo Đurović Predrag (LD Pljevlja), treće Ćalasan Darko (LU Bajo Pivljanin), četvrto Despotović Miloš (LD Pljevlja) i peto Anđelić Žarko (LD Pljevlja).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Peković Branko (LO Dr Zoran Kesler), drugo Dragović Boris (DOO Danilovgrad), treće Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja), četvrto Savić Ivan (LD Pljevlja).a peto Vučeković Zdravko (DOO Danilovgrad).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Vuk (LD Pljevlja), drugo Džogaz Dragan (LD Pljevlja) i treće Jukanović Zdravko (Primorje).

Kod veterana najboji je bio Vučinić Božidar (LO Podgorica).

Na opštinskom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori-kategorija I prvo mjesto zauzeo Džogaz Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori-kategorija II prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan, drugo Anđelić Žarko, treće Đurović Predrag, četvrto Despotović Miloš i peto Bajčeta Bojan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je  Džogaz Aleksandar, drugo Savić Ivan, treće Marković Veselin, četvrto Đurović Predrag i peto Durutlić Ahmo.

Kod juniora najboji je bio Džogaz Vuk, drugi je Džogaz Dragan i treći Ćirović Nemanja.

Komentariši