PODIJELI

Ministarstvo prosvjete sarađivaće sa UNICEF-om kako bi se unaprijedili kapaciteti za planiranje i budžetiranje projekata u oblasti prosvjete. To je poručeno sa sastanka ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa šefom kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Osamom Makavi Kogalijem i savjetnikom za obrazovanje pri Kancelariji UNICEF-a za Evropu i Jugoistočnu Aziju Parmosivom Sobrajnom, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Naime, dvije strane su u procesu izrade predloga projekta tehničke pomoći od strane UNICEF-a, kojim bi se ojačali kapaciteti obrazovnih ustanova u mobilisanju i korišćenju sredstava namijenjenih obrazovnom sistemu. Preliminarne oblasti na koje će moguće biti stavljen fokus Projektom su: predškolsko i inkluzivno obrazovanje, te prevencija ranog napuštanja školovanja, kvalitet nastavnog procesa i zapošljivost.

Ministar Šehović se ranije ove godine susreo sa direktorom UNICEFA-a za Evropu i Centralnu Aziju, kada je inicijalno i dogovoren pomenuti projekat, čiji je osnovni cilj: podrška UNICEF-a za izradu projektnih predloga za EU sredstva, te podrška za razvoj programa saradnje sa Svjetskom bankom i drugim međunarodnim institucijama,  organizacijama i donatorima.

Sagovornici su se složili da Projekat ovih razmjera i značaja dovodi pratnerstvo Ministarstva i UNICEF-a na novi nivo, te da je plan da se u najskorijem roku finalizuje projektni zadatak, zaključeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Komentariši