PODIJELI

Djeca iz Mataruga juče su prvi put ove školske godine sjela u klupe, direktorica Vanja Marković nije došla na posao, zvanično je na bolovanju. To je epilog spora savjeta roditelja i Marković, a zbog kojeg djeca nijesu išla na nastavu sedam dana.

U petak, Savjet roditelja saopštio je da će djeci dozvoliti da idu na nastavu u Mataruge jer su im nastavnici obećali da će ukoliko se Marković vrati u školu oni organizovati protest.

Predstavnik roditelja Sretomir Šljukić potvrdio je da je postignut dogovor.

“Postigli smo dogovor sa nastavnicima da djeca idu u školu u Matarugama”, kazao je Šljukić.

Roditelji 28 đaka koji pohađaju nastavu u OŠ Mataruge nisu djecu slali u školu od početka školske godine, tražeći ostavku direktorice Marković, zbog, kako su naveli, česte promjene nastavničkog kadra u toj školi, a tvrdili su i da nije dostojna posla koji obavlja.

Takođe, roditelji su tražili da se nastavnik Bojan Strunjaš vrati na posao i da mu se vrate oduzeti časovi i starješnistvo. U međuvremenu, Strunjaš je vraćen na posao, ali roditelji nisu odustali od zahtjeva za smjenu direktorice Marković, pa su djecu od srijede slali na pohađanje nastave u OŠ Mile Peruničić u selu Maoče koja je od matične udaljena osam kilometara.

Savjet roditelja i kolektiv OŠ Mataruge pisali su Ministarstvu prosvjete. Iz tog Vladinog resora saopšteno je da će stav zauzeti nakon što prosvjetni inspektor sačini izvještaj.

Izvor: CdM

Komentariši