PODIJELI

Предсједник одборничког клуба Нове Српске Демократије и предсједник Општинског одбора НСД Пљевља – Милан Мијо Лекић поднио је пријаву Агенцији за заштиту личних података и слободан приступ информацијама због кршења члана 3 Закона о слободном рпиступу информацијама.

Наиме, Лекић је 10.августа упутио захтјев на основу члана 3 Закона о слободном приступу информацијама извршном директору Д.О.О. „Водовод“ Пљевља – Чеду Госпићу којим је тражио да му се, на основу поменутог Закона, доставе одређени рачуни компаније „MISScomMOJKOVAC“ за набавку машина, алата и опреме за предузеће.

Претходно, 12.децембра 2017.године, тадашњи одборник ДФ-а, Бојан Струњаш поднио je Чеду Госпићу исти овај захтјев. Два мјесеца касније од њега је добио одређену документацију која није била предмет захтјева. Струњаш  je поднио кривичну пријаву против Госпића због основане сумње да је оштетио предузеће Д.О.О. „Водовод“ Пљевља чиме је себи и компанији „MISScomMOJKOVAC“ прибавио корист од око 60.000 евра. Из чисто политичких разлога Основно државно тужилаштво и Врховно државно тужилаштво одбацило је поменуту пријаву против Госпића.

Подсјећамо да је комбинована машина CASE 580 ST са прикључцима (хидраулични чекић и мјешалица за бетон) набављена по цијени од 130.000 а реална цијена јој је 97.000 еура. Моторни сјекач TS 800 са колицима и ножем је плаћен 7.240 еура а реална цијена је 2.500. Затим мотор „honda GX“ за вибро плочу је плаћен 4.601 еуро, а реална му је цијена 1.000 еура. Машина за сучеоно заваривање са стезачима и улошцима плаћена је 14.994 еура а реална јој је цијена 5.000 еура. Вибро плоча плаћена 8.206 еура а кошта реално 2.000. Сајла за чишћење канализације плаћена је 3.708 еура а реална цијена је 250 еура. Ту се налази још много опреме која је набављена по далеко већим цијенама од реалних као што су шљемови за раднике који су плаћани по 17,85 еура а врло квалитетни се могу наћи за цијену од свега 2.99, затим одијела плаћена 47,26 а њихова реална цијена је 20 еура, затим чизме, капе, рукавице, кишне кабанице које су такође набављене по цијенама које су далеко од реалних.

Због свега наведеног Лекић је упутио захтјев да му се доставе рачуни за набавку поменутих машина, алата и опреме али одговор није добио и није тешко закључити због чега. Ово је још једна у низу злоупотреба и прекршаја директора Водовода – Чеда Госпића због које је Лекић поднио поменуту пријаву Агенцији за заштиту личних података и слободан приступ информацијама,

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉА

Komentariši