PODIJELI

Dodjela prve grupe vaučera prioritetnim licima u okviru projekta Hiljadu plus planirana je početkom oktobra – saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saošpšteno je, a prenosi Portal Analitika da je dodjela prve grupe vaučera prioritetnim licima u okviru projekta Hiljadu plus planirana za početak oktobra.

Projektni odbor Projekta Hiljadu plus tokom proteklog perioda izvršio je detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 1054 porodična domaćinstva, odnosno 2455 lica, na osnovu čega će se onim građanima kod kojih je to potrebno, omogućiti da izvrše dopunu dokumentacije i uputiti zahtjevi za pojašnjenja.

”Na osnovu obrađenih aplikacija, preliminarno je utvrđeno da postoji preko 150 prioritetnih lica, za razliku od prethodne faze Projekta kada ih je bilo 67. Tokom Javnog poziva za građane, koji je bio otvoren za dostavljanje dokumentacije od 23. jula 2018. pa do 13. avgusta 2018., u pet banaka (Societe Generale Montenegro banka, NLB, CKB, Erste banka i Lovćen banka) dokumentaciju je predalo 1054 građana”, navodi se u saopštenju.

Građani su u ovom periodu predali aplikacije u 15 crnogorskih opština, i to: Podgorici, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Beranama, Rožajama, Budvi, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

Izvor: Analitika

Komentariši