PODIJELI

Pljevaljska Gimnazija je dobitnik prve Zelene zastave i sertifikata međunarodne Eko-škole i jedina je u Pljevljima. Na ovogodišnji poziv Zavoda za školstvo za dodjelu nagrada ove vrste prijavilo se 17 obrazovno-vaspitih ustanova iz Crne Gore koje program sprovode od septembra 2016. Godine. Sve prijavljene ustanove prošle su kroz akreditaciju tokom maja i juna ove godine, a akreditaciju su sproveli timovi sastavljeni od članova Nacionalnog odbora za implementaciju programa Eko-škole. O aktivnostima Gimnazije u ovom projektu razgovarali smo sa profesoricom Tanjom Dragašević.

„Projekat se prvo sprovodio u učionici, onda na nivou škole pa lokalne zajednice. Ovim se potvrđuje da učenici imaju pravo glasa u politici upravljanja životnom sredinom“, kaže Dragašević.

Nagrade su dodjeljene 20. Septembra na dan proglašenja Crne Gore ekološkom državom. Svečanom skupu su prisustvovali Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarsvu prosvete, Flona Mekluni, koordinatorka Sistemaa UN u Crnoj Gori i Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo.

Komentariši