PODIJELI

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) raspisala je konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP). Svečana dodjela nagrada biće održana u decembru.

Konkurs Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) za društveno odgovorno poslovanje otvoren je od 25. septembra do 25. oktobra 2018. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Iz UPCG je najavljeno da će svečana dodjela nagrada biti održana u decembru 2018. godine.

“Cilj “UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje DOP” je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju”, istakli su u Uniji poslodavaca.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada, i to za poslovanje u sljedećim oblastima DOP-a: briga za zaposlene,  briga za životnu sredinu i briga za zajednicu.

Takođe, jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po sve tri navedene oblasti, Unija poslodavaca dodjeliće Veliku nagradu.

“UPCG nagrade za DOP” se dodjeljuju u tri kategorije: mala preduzeća (do 50 zaposlenih); srednja preduzeća (do 250 zaposlenih); velika preduzeća (preko 250 zaposlenih).

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije

1. januara 2018. godine. Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa web sajta UPCG: www.poslodavci.org.

Izvor: CdM

Komentariši