PODIJELI

Nova pobjeda ženskog šahovskog tima Crne Gore na Olimpijadi u Gruziji. Dame su ubjedljivo savladale ekipu Alžira koja je bolje kotirana i koja u svom sastavu ima četiri internacionalna majstora. Doprinos ovoj pobjedi dala je i Nevena Radošević

U drugom nastupu na Olimpijadi Nevena Radoševič je bila blizu pobjede. Odličnom igrom u središnjici, osvojila je pješaka i prevela igru u damsku završnicu sa pješakom više. Crna se uporno branila i uspjela da remizira. Marija Stojanović je odlično odigrala najdorfovu varijantu sicilijanske odbrane. Stalno je imala inicijativu i osvojila dva pješaka. Dugo je pokušavala da realizuje svoju prednost u završnici dama i raznobojnih lovaca. Prihvatila je remi u trenutku kada je naša ekipa obezbjedila pobjedu.

Odlično je igrala Nikolina Koljević potpuno nadigravši svojoju protivnicu u pirčevoj odbrani. Nadigrala je protivnicu u otvaranju, osvojila pješaka a zatim vratila pjeaška i aktivirala sve svoje figure. Partija je zavšrena efektnom matnom slikom. Tijana Rakič je izvanednom igrom savladala crnim figurama svoju protivnicu koja ima 200 poena veći rejting. Ostvarila je prednost u otvaranju i postepeno pojačavala pritisak na bijelu poziciju.

Komentariši