PODIJELI

Povodom raspisivanja Konkursa za nastavnike i talentovane učenike iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete,

Minister Damir Šehović naglašava da će sve oko dodjele nagrada biti transparentno i precizno.

“Kako smo obećali, i kako je i bilo najavljeno, Konkurs za nastavnike i za talentovanu djecu za dodjelu sredstava iz Fonda za kvalitet i talente biće raspisan danas. Svi zainteresovani će imati dovoljno vremena za prijave, nekih dvadesetak dana, dok će sama odluka biti donijeta do kraja novembra”, kazao je Šehović.

On je istakao i da će ove godine po 200 nagrada biti dodijeljeno učenicima i nastavnicima, dok će se među ovogodišnjim dobitnicima naći i đaci koji su prošle godine osvojili neko od prva tri mjesta na takmičenjima.

“Nagrade će biti postavljene tako da se isti broj, tačnije po 200, dodjeljuje učenicima i nastavnicima, jer naši najbolji nastavnici jesu velikim dijelom zaslužni za njegovanje velikih talenata. Dakle, 400 ukupno. Osim toga, nagrade po automatizmu dobijaju djeca koja su u prošloj godini osvajači nagrada na priznatim državnim takmičenjima, odnosno onim u organizaciji Ispitnog centra Crne Gore, i na međunarodnim takmičenjima na kojima je prisustvo organizovano u koordinaciji Ispitnog centra Crne Gore, a kojih ima 70. Dakle, uz manje varijacije u zavisnosti od broja djece sa jednakim brojem bodova, biće dodijeljeno oko 500 nagrada”, saopštio je Šehović.

Ministar Šehović je  naglasio da će se u proceduri vrednovanja prijava učenika, uzimati u obzir, pored uspjeha u školi, uspjesi na takmičenjima, ali i rezultati u vannastavnim aktivnostima.

Odluka se donosi najkasnije do 30. novembra tekuće godine, a nagrade će varirati u zavisnosti od kategorije i potkategorije od 500 do 2.000 eura, a u prosjeku će iznositi 1.000 eura.

Izvor: RTCG

Komentariši