PODIJELI

U potrazi za ljetom i suncem dvije, srednje grupe iz vrtića „Eko bajka“ stigli su u Odžak. Zajedno sa vaspitačicama prvo su svratili kod svojih drugara u vaspitnoj jedinici Odžak. Kraktko su se družili u zajedničkom dječijem kolu uz pjesmu. Potom su ponovo ušli u kako oni kažu veeeliki autobus i nastavili kratko put do gazdinstva Slobodana Ćirovića. Pratili smoih od starta i preživljavali njihovo putovanje. Dvije trećine mališana je posebno oduševljeno prevozom, jer se nikada nisu vozili autobusom. Danas je to bio doživljaj, sami bez pratnje mame i tate oni putuju autobusom.

Posjeta seoskom domaćinstvu upriličena je kako bi djeca na jednom mjestu vidjela domaće životinje, saznala šta se na selu sve uzgaja a Ćirovići imaju i vodenicu i etno sobu.

Sa velikom radoznalošću i mnogo pitanja sve su oduševljeno razgledali i dodirivali. Vaspitačice su ih pripremile da na selo idu u potrazi za ljetom i lijepim sunčanim danima, kaže Aida Čelebić.

Oduševljeni seoskom idilom i pronađenim ljetom osvježili su se sokom iz svojih rančića i pojeli priganice koje su ih dočekale u vodenici, a onda i sa nama malo popričali.

Dan je bio zaista predivan, pravi ljetnji. Oni razdragani i veseli trčkarali su livadaom, razgledali i na svoj način doživljavali ono što su vidjeli. Više će sigurno pričati mami i tati kada dođu kući. Uglavnom divno je bilo i nama u njihovom društvi i etno vodenici Ćirović.

1 komentar

Komentariši