PODIJELI

Prva dodjela vaučera treće faze projekta 1000 plus biće organizovana u petak, 19. oktobra, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Tada će vaučeri biti uručeni prioritetnoj grupi, kazao je Pobjedi generalni direktor za razvoj stanovanja Marko Čanović.

U petak, 19. Oktobra, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, biće organizovana prva dodjela vaučera treće faze projekta 1000 plus.

Kako je Pobjedi rekao generalni direktor za razvoj stanovanja Marko Čanović, sljedeća dodjela vaučera ostalim ciljnim grupama biće organizovana naredne sedmice.

Tokom javnog poziva za građane, koji je bio otvoren od 23. jula do 13. avgusta, u pet banaka (Sosijete ženeral Montenegro, NLB, CKB, Erste i Lovćen ) dokumentaciju je predalo 1.054 građana podsjetio je Čanović i istakao da je od 1.054 aplikanta koji su podnijeli zahtjeve za učešće, 161 podnosilac iz grupe ,,prioriteti ispunio uslov.

“Vaučer će dobiti 117 samohranih roditelja, 10 lica sa invaliditetom, 17 domaćinstava koja imaju člana porodice koje je lice sa invaliditetom, 13 domaćinstava koja imaju djecu sa smetnjama u razvoju, dva lica koja su bila mladi bez roditeljskog staranja i dva lica koja su bila žrtve nasilja u porodici”, kazao je Čanović.

Građani su predali aplikacije u 15 opština, i to: Podgorici, Cetinju, Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Beranama, Rožajama, Budvi, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

“Projektni odbor je dužan da rangira podnijete zahtjeve u skladu sa kriterijumima definisanim u odluci, do konačne potrošnje sredstava obezbijeđenih projektom. Dugoročni hipotekarni krediti se dodjeljuju sljedećim ciljnim grupama: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru; 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim korisnicima”,  ističe Čanović.

Kako je objasnio, bez obzira na vrijeme podnošenja zahtjeva, prioritetne ciljne grupe imaju prednost u ostvarivanju prava na dodjelu kredita.

Čanović dodaje da se podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika svrstavaju se na listu čekanja. U prethodne dvije faze, 809 domaćinstava, odnosno više od 2.000 građana riješilo je stambeno pitanje.

Izvor: Pobjeda

Komentariši