PODIJELI

Predložen je dnevni red od dvanaest tačaka.

Predsjednik Skupštine opštine Pljevlja Dragiša Sokić zakazaao je IV sjednicu i to za 2. novembar sa početkom u deset časova.

Odbornici lokalnog parlamenta imaće priliku da razmatraju dvanaest tačaka koliko ih je ovaj put predloženo.

Prvo i osnovno razmatraće se utvrđivanje nacrta Statuta opštine. Zatim će uslijediti razmatranje predloga Odluke o davanju saglasnosti na rješenje predsjednika opštine o imenovanju potpredsjednice i potpredsjednika opštine Pljevlja, kao i sekretarke Skupštine o čemu se govorilo na sjednici Odbora za izbor i imenovnje.

Kao petu tačku dnevnog reda odbornici će razmatrati i predlog Odluke o kratkoročnom zaduživanju opštine.

Naredne ali ne i manje važne tačke dnevnog reda biće predlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja sporta opštine Pljevlja za period 2018. – 2021. godina, predlog odluke o razmjeni zemljišta između opštine Pljevlja i DOO „Bambis group“ Podgorica i Marković Bogdana iz Beograda. Uslijediće i predlog odluke o prenosu prava svojine na putničkom motornom vozilu JU OŠ „Jakub Kubur“ Boljanići, predlog odluke o prodaji starog bakarnog lima koji je skinut sa zgrade bivših društveno – političkih organizacija, odluka o Odluci predsjednika opštine o ustanovljavanju stvarne službenosti u korist RU AD Pljevlja radi postavljanja elektro vodova. Pred odbornicima će biti i predlog odluke o rušenju poslovnih prostora na Trgu „Đorđija Peruničića“ i na kraju predlog Rješenja o odbijanju zahtjeva Razije Durutlić.

Snimak kompletne sjednice Skupštine opštine Pljevlja moći ćete da pogledate na portalu RTPV.

Komentariši