PODIJELI

Četiri nevladine organizacije iz našeg grada danas su potpisale ugovor sa Fionom Mekluni , stalnom predstavnicom UNDP-a i koordinatorkom u Sistemu UN u Crnoj Gori. Nevladine organizacije su dobitnice sredstava po Konkursu u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu.

Komisija za raspodjelu sredstava u okviru ReLOaD programa od pristiglilih 15 projekata odlučila je da se u opštini Pljevlja finansiraju projekti: NVO Otvoreni centra Bona Fide „Odlučivati o mladima samo zajedno sa mladima“, Nevladinog udruženja farmera „Zdravo zrno“ – „Misli organski“, Organizacije slijepih za Pljevlja i Žabljak „Kultura spaja sve ljude“ i NVU Živio život, „Više znanja-manje otpada. Ukupan iznos za finansiranje ova četiri projekta je 33.455 evra.

Ugovori sa UNDP ove četiri nevladine organizacije potpisale su 24. oktobra na Dan UN.

U ime domaćina Fionu Mekluni, stalnu predstavnicu UNDP i koordinataorku sistema UN u Crnoj Gori, članove Komisije za raspodjelu sredstava u okviru RILuID projekta i predstavnike nevladinih organizacija pozdravio je Mirko Đačić, predsjednik Opštine.

Đačić je naglasio da ove četiri nevladine organizacije smatra društveno odgovornim i drago mu je je će dobijena sredstva biti realizovana u našoj lokalnoj zajednici.

Cilj ovih projekta je da pomognu smanjenju nejednakosti i da promovišu održivo upravljanje prirodnim resursima, što je u skladu sa održivim ciljevima razvoja, koji su temelj rada UNDP-a, a istovremeno i ciljevi na koje se Crna Gora kao i druge članice UN obavezelada ćeostvariti do 2030. godine, naglasila je Fiona Mekluni.

Po potvisivanju ugovora predstavnici ovih nevladinih organizacija zahvalili su na ukazanom povjerenju a onda nastavili sa prezentacijom smjernica u daljem radu.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj. U Crnoj Gori ReLOaD program pored naše opštine, jedine sa sjevera Crne Gore realizuje se u Tivtu, Kotoru, Nikšiću i Podgorici.

U fokusu programa je jačanje partnerstva između lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva, a svi izabrani projetkti u Pljevljima u skladu su sa strateškim dokumentima Opštine.

Komentariši