PODIJELI

Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o projektu rekonstrukcije mosta na Tari, sa predlogom pisma razmjene vlada Crne Gore i Kine, prihvatila tekst pisma i ovlastila potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića da ga potpiše.

“S obzirom na to da se radi o vrlo zahtjevnom i složenom poslu, kako sveobuhvatne statičke i saobraćajne rekonstrukcije mosta i prateće infrastrukture, tako i zaštite njegove izuzetne kulturno-istorijske i ambijentalne vrijednosti, Vlada je ocijenila da su i crnogorska i kineska strana preduzele sve neophodne aktivnosti za njegovu uspješnu realizaciju”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Kineska strana je, kako se navodi, preuzela obavezu da izradi projekat rekonstrukcije i ojačanja mosta, obezbjedi potrebne mašine, opremu i materijale za realizaciju, a troškove će pokriti iz sredstava bespovratne pomoći u okviru dva ugovora o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji potpisana između dviju vlada.

“Dodatna sredstva potrebna za projekat će se pokriti kroz sporazum o novoj bespovratnoj pomoći koju će Kina pružiti Crnoj Gori za ovu godinu”, pojašnjava se u saopštenju.

Komentariši