PODIJELI

Sjednica SO Pljevlja zakazana je za 02. oktobar u deset časova, kao što smo već najavili, a u susret ovoj – održane su prve sjednice Odbora za društvene djelatnosti i Savjeta za rodnu ravnopravnost. I članovi Odbora i članovi Savjeta razmatrali su po dvije tačke dnevnog reda.

Odbor za društvene djelatnosti čiji je predsjednik Rajko Palibrk, razmatrao je izbor zamjenika predsjednika Odbora i predlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja sporta opštine Pljevlja za period 2018. – 2021. godina.

Za zamjenicu predsjednika Odbora za društvene djelatnosti izabrana je Dijana Gomilanović, a jednoglasno je usvojena i druga tačka dnevnog reda.

Sjednici su prisustvovali sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i njegovi saradnici koji su radili na izradi dokumenta. Nakon što su provedene sve zakonom predviđene radnje a u vezi sa pomenutim dokumentom Ministarstvo sporta je dalo pozitivno mišljenje. Kako nam je rekao predsjednik Odbora Rajko Palibrk nakon rasprave i sugerisanja članova Odbora oko sitnih korekcija dokumenta koje ne ulaze u suštinu akta, a odnose se na rad SC „Ada“,  Odbor je jednoglasno predložio Skupštini da usvoji ovaj dokument.

Sjednici Savjeta za rodnu ravnopravnost, čija je predsjednica Maja Nenadić, prisustvovali su svi članovi.  Po prvoj tački dnevnog reda jednoglasno je izabrana  zamjenica predsjednice Savjeta i to dr Sabrina Hadžiosmanović.

Članovi Savjeta nisu imali primjedbi sa aspekta rodne ravnopravnosti na materijal pripremljen za IV sjednicu Skupštine opštine tako da se materijal može bez problema upotrebljavati na zakazanoj Sjednici.

Komentariši