PODIJELI

Prosječna (neto) zarada u septembru 2018. godine u odnosu na avgust iste godine, kako navode, bilježi rast od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u septembru 2018. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine viša 0,2%.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru 2018. godine u odnosu na avgust 2018. godine zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u septembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (6,9 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (četiri odsto), Građevinarstvo (tri odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (2,9 odsto), Trgovina na veliko i malo (2,2 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,5 odsto), Informisanje i komunikacije (1,2 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,7 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Usluge smještaja i ishrane (2,9 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (1,8 odsto), Obrazovanje (1,6 odsto), Saobraćaj i skladištenje (1,1 odsto), Prerađivačka industrija (0,7 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,6 odsto), Državna uprava i odbrana (0,5 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,4 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,4 odsto) i Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (0,3 odsto).

Izvor: RTCG

Komentariši