PODIJELI

Na IV sjednici SO Pljevlja, čiji je uvod trajao neobično dugo, usvojeno je svih dvanaest tačaka dnevnog reda.

Sjednici je prisustvovao 31 odbornik i nakon što je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice uslijedili su komentari na odbornička pitanja takođe sa prethodne sjednice Skupštine opštine. Odbornik Demokrata, Nikola Rovčanin, ukazao je na nedostavljanje odgovora na njegovo drugo odborničko pitanje, a koje se ticalo partijskog zapošljavanja i novčanih sredstava koja su u tu svrhu potrošena, a što po nezvaničnim podacima iznosi oko milion eura.

Dalji tok sjednice donio je nova odbornička pitanja pa su tako odbornici i odbornice Tursumović, Batizić, Anđelić, Šarančić, Tešović, Janjušević, Lončar i Rovčanin pitali nadležne sekretarijate i predsjednika opštine o lokalnim i nekategorisanim putevima, kontroli preduzeća sa ograničenom odgovornošću DOO Čistoća, zatim o srednjeročnom programu za održavanje opštinskih i nektegorisanih puteva, zatim o tužbama radnika u DOO Čistoća, zabrani održavanja Svečane akademije u Domu vojske, o ukupnim dugovanjima opštine Pljevlja, o ustupanju vojnih objekata na korištenje opštini i njihovoj sanaciji, pitanje o novim odlukama o MZ i elabortima o funkcionisanju istih, zatim pitanje o informaciji od Vlade CG o II bloku TE, cementari i pruzi, kao i o broju lica koja se zapošljavaju po ugovoru o radu, privremeno.

Prije nego je dnevni red usvojen odbornik Lekić tražio je da se u njega uvrsti još jedna tačka dnevnog reda i to Odluka sekretara Sekretarijata za Društvene djelatnosti o zabrani održavanja Svečane akademije uoči 27. oktobra u Domu vojske. Obzirom da je za uvrštavanje u dnevni red potrebna određena procedura koja nije ispoštovana ovaj predlog nije usvojen. Predloženi Dnevni red je nakon toga usvojen i u naredna dva i po sata odbornici lokalnog parlamenta razmatrali su dvanaest tačaka.

Usvojen je Nacrt Statuta opštine Pljevlja. Javna rasprava o ovom Nacrtu počinje 3. novembra i trajaće petnaest dana, centralna javna rasprava održaće se 16. novembra sa početkom u 10 časova.

Usvojeni su i predlozi Odluka o davanju saglasnosti na rješenja predsjednika opštine o imenovanju potpredsjednice i potpredsjednika opštine. Ove dvije tačke na IV sjednici bile su i povod za najveći broj diskusija od strane odbornika opozicionih partija. Predlog Odluke o imenovanju sekretarke Skupštine opštine usvojen je većinom glasova, a nakon ove tačke identično je bilo i sa preostalih osam tačaka.

Od preostalih osam tačaka izdvojićemo još i predlog Odluke o usvajanju strategije razvoja sporta opštine Pljevlja za period  2018. – 2021.god.

Komentariši