PODIJELI

Одборници НСД гласаће против предложених кандидата за потпредсједнике Општине због једног општег опозиционог правила,што значи да и да су предложени  неки други кандидати ми би гласали против.

Гласаћемо против и зато што их предлаже, за нас, нелегитимни предсједник а нелегитиман је зато што је предложен и изабран од једне нелегитимне скупштинске већине.  Нелегитимна скупштинска већина  је зато што је остварена на разним злоупотребама бирачких спискова, институција система, привредних ресурса, уцјенама и притисцима на раднике управо институција система, раднике привредних друштава чији је оснивач управо овај парламент, раднике привредних друштава чији је већински власник држава, раднике тајкунских предузећа, куповином личних карата и гласова за 50 еура..

Затим се обратио предсједнику Општине рекавши следеће :

Господине предсједниче, када сам говорио на једној од претходних сједница Скупштине на којој сте Ви били предложени и бирани за предсједника  био сам свјестан да Вам се моја прича не допада али сам искрено мислио да ће Вам бити корисна управо приликом избора Ваших најближих сарадника како из своје партије тако и из коалиционих партија. Искрено сам очекивао да ћете Ви у овом другом мандату промијенити политику у односу на претходни мандат поготову кад је у питању однос  према већинском српском народу у нашој општини. Ви сте са предлогом Мервана Авдовића за свог најближег сарадника – за потпредсједника општине, послали  поруку да ћете још радикалније, како Ви то само знате, спроводити антисрспку политику у нашој општини. То сте и потврдили забраном одржавања Свечане Академије која је била планирана поводом Крсне славе наше општине, прославе  ослобођења Пљеваља од Турака 1912.године, стогодишњице ослобођења наше општине од Аустроугара, стогодишњице ослобођења и уједињења ЦГ и Србије.

Милан Лекић је истакао и следеће :

Мерван Авдовић  својим досадашњим радом на мјесту директора ССШ показао и доказао да је велики националиста, слободно могу рећи и велики шовиниста. Мерван Авдовић је претеча бошњачких националних организација који траже избацивање Горског Вијенца и Пјешчаника из школског програма, траже избацивање Његошеве награде, упоређују српске писце – Његоша и Данила Киша са Хитлером. Мерван Авдовић је још почетком 2015.године поскидао све слике Његоша и Вука Караџића са зидова ССШ и бацио у контејнер. Мерван Авдовић је позивао полицију својим ђацима, матурантима, само због тога што су пјевали српске пјесме. Мерван Авдовић је истјерао из школе професора Мр Бојана Струњаша само због тога што је Србин и што је говорио на протестном скупу који је био организован поводом заштите прогона српских свештеника из Пљеваља. И мало му је било то па га и данас прогони у подручним Основним школама у Козици и Матаругама. Авдовић је забранио коришћење свињског меса у друштвеном ресторану “Милет Башта“ а истовремено смјестио бошњачки национални савез у просторије истог. Мерван Авдовић је поред ових националистичких и шовинистичких дјела на мјесту директора ССШ вршио и злоупотребе службеног положаја тако што је преко 20 људи више мјесеци водио на платном списку просвете а ти се људи никад нису ни појавили на посао, а можете мислити шта ће да ради и какве ће злуопотребе да чини са мјеста потпредсједника Општине. Да је ЦГ правна држава и да се поштују закони, Авдовић не би имао право ни да бира а камоли да буде биран и то за високог локалног функционера зато што је по нашем Закону о држављанству требало по сили Закона да изгуби држављанство ЦГ зато што је стекао држављанство друге државе – Босне и Херцеговине. Авдовић ће бити промотер и локомотива проусташке политике коју спроводи Влада ЦГ на челу са Душком Марковићем :

  • политике Анта Павелића, Секуле Дрљевића, Алојзија Степинца, Мила Будака, Јеврема Брковића и других усташких идеолога
  • политике удруживања Бошњака, Муслимана, Хрвата и Шиптара против Срба и српског народа у ЦГ
  • политике обезвлашћивања српског народа, уништавања Православља а фаворизовања Католичанства и Ислама
  • политике која врши притисак на српски народ да се одрекне свог српског идентитета а да прихвати неки нови идентитет (идентитет новокомпонованог црногорца, дукљанина, милогорца, талибана)
  • политике која прогони ћирилицу, српски језик, Српску Православну Цркву и одузима имовину Српске Сравославне Цркве
  • политике која мијења назив главној улици – Краља Петра I ослободиоца , Краља чија је војска два пута ослободила наш град: 1912.год на Свету Петку од Турака и 1918.на Св. Петку од Аустроугара,
  • политике која је укинула традиционалну прославу Српске Нове Године

Милан Лекић се на крају  обратио јавности рекавши :

Поштовани грађани, ова тродеценијска владавина ДПС-а и њихових коалиционих сателита не знам куд све води али сам сигуран да не води добру.

Сигуран сам да ће се српски народ и поред тога што је у веома тешкој позицији изборити за своју слободу. Сигуран сам да ће остварити дугоочекивану и жељену равноправност.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НСД ПЉЕВЉА

Komentariši