PODIJELI

Nakon pobjede u prošlom kolu nad ekipom Budućnosti u Podgorici, jasno su stavile do znanja da su i ove godine glavne kandidatkinje za titulu.

Polako se bliži kraj polusezone prve ženske lige u fudbalu. Iako ima još dosta da se igra, sve su prilike da će šampionski pehar ostati u Pljevljima jer fudbalerke Breznice za sada nemaju pravog konkurenta. Njihova dominacija je jasna i ovaj klub ide ka novoj evropskoj epizodi i velike su šanse da Breznica opet predstavlja svoj grad i svoju državu u ženskoj Ligi šampiona.

U dosadašnjih šest kola prve ženske fudbalske lige Breznica je ostvarila stoprocentan učinak. Šest pobjeda uz 43 data i samo jedan primljen gol je impresivan statistički podatak. Fudblerke su u dobroj formi, posjeduju kvalitet a stručni štab na čelu sa Zoranom Vukovićem odlično priprema sve utakmice. Kvalitetan rad na treninzima uz dobru atmosferu uvijek daje dobre rezultate a mlađe kategorije ovog kluba takođe imaju vrlo uspješne rezultate.

Ovaj sportski kolektiv je orgnizovan na visokom nivou pa i ne čudi povjerenje najveće instance Evropskog fudbala. Breznica je dva puta bila domaćin kvalifikacione grupe Lige šampiona u Podgorici i oba puta predstavnici UEFE su dali najveću ocjenu za sve ktivnosti od smještaja do utakmica. Pored UEFE, maternjeg fudbalskog saveza, Ministartsva sporta ovaj klub ima odličnu saradnju i sa mnogim ambasadama u Crnoj Gori pa je realizovano niz projekata koje je podržala ambasada SAD u Crnoj Gori.

Sardnja sa ženskim fudbalskim klubovima u regionu i Evropi je sjajna pa Breznica redovno učestvuje na mnogim turnirima širom Evrope a ove godine će po četvrti put biti organizovan Međunarodni turnir prijateljstva koji će okupiti brojne ekipe iz regiona.

Takođe treba istaći da je FK Breznica izuzetno društveno aktivan pa su česti gosti u Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, prije nekoliko dana posjetili su i Dom za sstare Pljevlja.Nijedna humanitrna akcija u Pljevljima nije prošla bez FK Breznica i sve je to samo mali dio onoga što ovaj sportski klub uspješno realizuje.

Komentariši