PODIJELI

Nakon tri godine, fontana na Trgu 13. Jul biće završena za desetak dana, kažu iz Direkcije za investicije i razvoj. Izvođač radova ovih dana izvodi završne radove – oblaganje fontane granitom i mozaik pločicama. Oko fontane postavljene su behaton ploče.

Radovi na fontani počeli su još krajem 2015. godine, kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonio staru fontanu a onda uradila i neophodne zemljane i armirano-betonske radove. Zbog finansijskog spora sa opštinom oni su napustili gradilište. Tako su radovi sve do 14. juna ove godine bili potpuno zaustavljeni. Tada je u posao ušlo pljevaljsko preduzeće Ving, zajedno sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP Fidia“.

Oni su nakon građevinskih radova na izgradnji sabirnog rezervoara i tehniče prostorije uradili građevinsko-zanatske radove vezane za elektro i hidro-tehničke instalacije. Ukupna vrijednost radova je 68.000 evra. Fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipijum S“ u Kominima.

Komentariši