PODIJELI

U pljevaljskim Novembarskim svečanostima mališani imaju posebno mjesto. Zabavljaju i bivaju zabavljeni, uvaženi i poštovani.

U Domu kulture danas su uživali u pjesmama, recitacijama i takmičenju sa Minjom Subotom, Ljubivojem Ršumovićem i Todom Nikoletićem. Odzvanjali su stihovi Djeca su ukras svijeta, Džo Banana, Razbolje se lisica i druge dječje pjesme. Ršum, Minja i Tode vrhunski znalci dječije duše postakli su ih na razgovor, takmičenje i opšte druženje. Vještinom izražavanja kroz stihove imali su i kviz takmičenje gdje su djaca iz publike bili takmičari sa pjesnicima. Jednu ekipu predvodio je Tode Nikoletić a drugu Ljubivoje Ršmović. Zadovoljstvo je bilo slušati njihove fazone i fore.Na kraju u fer-plej takmičenju učesnici su dobili knjige kao nagrade.

Vrhunski pisci, kompozitori stvaraju svevremena djela koja ne znaju za granice i vrijeme. Žive gdje ih djeca pjevaju i traju, jer su stvarane iz ljubavi i želje da ih djeca razumiju, kažu Minja Subota, Ljubivoje Ršumović i Tode Nikoletić.

Komentariši