PODIJELI

Domaćinstva su u oktobru 2018. godine potrošila 86.236.915 kilovatsati električne energije, što je 5,2 odsto manje u odnosu na septembarsku potrošnju.

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,09 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,25 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 33,11 eura. Prosječan račun za utrošenu električnu energiju pljevaljskih domaćinstava je 24 evra.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,49 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,04 odsto kupaca.

Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,95 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 195.133 kupaca.

EPCG je pokrenula akciju PODIJELIMO TERET 6, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti do kraja novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa.

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.

Komentariši