PODIJELI

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković imenovao je petočlanu komisiju koja ima zadatak da uradi dijagnostičke i terapijske protokole kako bi se spriječili propusti ljekara.

Iz Kliničkog centra Danu je saopšteno da će se uvođenjem dijagnostičkih i terapijskih  protokola unaprijediti efikasnost i kontrola rada ljekara.

Zaštitniku prava pacijenata KCCG samo se tokom ove godine žalio i uputio prigovor na rad ljekara i medicinskog osoblja 991 građanan nezadovoljan uslugama u toj ustanovi.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u svim zdravstvenim ustanovama tokom 2017. godine na liječenje se žalilo oko 2.000 pacijenata.

Iz Sindikata doktora medicine više puta su upozoravali da nedostatak protokola i izostanak standardizacije tokom liječenja znatno otežava rad svih u zdravstvenom sistemu.

Iz KCCG ističu da očekuju da će protokoli biti završeni do kraja ove godine.

Iz najveće zdravstvene ustanove naglašavaju da je za uspješno liječenje važno da svaki izvršilac poštuje predviđene procedure tokom dijagnostike i propisivanja terapija.

Iz Sindikata doktora medicine navode da se na standardizaciju i izradu protokola čekalo dugo, ali da je novi menacment Kliničkog centra uradio pravu stvar.

“To će standardizovati rad u Kliničkom centru. Radi se o poduhvatu na koji smo dugo čekali i dosad ga nijedno rukovodstvo nije realizovalo. Protokoli će znatno olakšati rad ljekarima, ali i podići njihovu odgovornost o svakoj proceduri”, navode iz Sindikata.

Komentariši