PODIJELI

Uspješna konsolidacija javnih finansija i uspostavljanje finansijske stabilnosti u Pljevljima omogućava Vladi Crne Gore i lokalnom rukovodstvu da se snažnije posveti jačanju putne i energetske infrastrukture u opštini, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije opštine Pljevlja predvođene predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem.

Premijer je čestitao predstojeći Dan opštine građanima i rukovodstvu i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima u Pljevljima. Istakao je da se moraju uložiti dodatni napori u oblasti javnih finansija, a premijer Duško Marković je najavio i novu podršku koju mogu očekivati kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave koji je u pripremi.

Predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić je pohvalio stabilan rad privrede u opštini, ukazao na projekte u oblasti putne infrastrukture koji će obezbijediti kvalitetniji život Pljevljacima i dodao da uskoro očekuju da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda bude pušteno u probni rad.

Iskazavši ličnu zainteresovanost za toplifikaciju grada, predsjednik Marković je istakao da su prevaziđeni problemi i da će projekat ići u dobrom pravcu. Đačić je informisao da su ugovoreni radovi za prvu fazu u iznosu od 3,56 miliona eura, dok su četiri miliona potrebna za drugu fazu toplifikacije.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je sektoru enegetike i drvoprerade kroz nove razvojne šanse koje će dati novi podsticaj za privredu, a gdje dobru šansu vide za mala i srednja preduzeća. Oblast poljoprivrede je posebno pohvaljena uz osvrt na veliku podršku koju pruža Ministarstvo poljoprivrede. Predsjednik je ukazao i na činjenicu da je u drugom kvartalu zabilježen rast od 8,8 odsto u poljoprivrednoj proizvodnji u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica opštine Anela Kriještorac i predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić, koji je iskazao namjeru lokalnog parlamenta da donosi propise kojim će biti smanjene biznis barijere za mala i srednja preduzeća.

Komentariši