PODIJELI

Potpredsjednici vlada Crne Gore i Bosne i Hercegovine imali su  bilateralni sastanak na marginama Ministarske konferencije o poljoprivredi i ruralnom razvoju koja se održao u Strugi.

Tokom susreta potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Crna Gora je na planu evropskih integracija u oblasti poljoprivrede lider u regionu i njeno iskustvo u procesu pristupanja biće izuzetno značajno za Bosnu i Hercegovinu, ocijenio je potpredsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa te države Mirko Šarović nakon susreta sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore Milutinom Simovićem.

Potpredsjednici vlada dvije zemlje imali su bilateralni sastanak na marginama Ministarske konferencije o poljoprivredi i ruralnom razvoju koja se održala u Strugi.

Tokom susreta potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik Simović ocijenio je da je sporazum još jedan iskorak u kreiranju dodatnog okvira za produbljivanje saradnje i dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa dvije države, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

On je kazao da Sporazum daje mogućnost za razvoj saradnje ne samo u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, već i u oblastima šumarstva i vodoprivrede. „Siguran sam da će kolegama iz Bosne i Hercegovine dobro doći naša iskustva na planu EU integracija, posebno u dijelu otvaranja pregovaračkih poglavlja, ispunjavanja početnih i završnih mjerila, kao i korišćenja pretpristupnih sredstava“, kazao je potpredsjednik Simović poručujući da će Crna Gora ponuditi kompletnu insititucionalnu pomoć Bosni i Hercegovini.

Izvor: MPRR

Komentariši