PODIJELI

Svečanom sjednicom Skupštine opštine Pljevlja i polaganjem vijenaca na Memorijalnom centru „Stražica“ obiljažen Dan opštine i Dan oslobođenja Pljevalja.

Prije 74. godine, 20. novembra Pljevlja su oslobođena od fašističke okupacije. Zato se ovaj dan slavi kao Dan opštine i Dan oslobođenja. Tim povodom i ove godine u Domu kulture održana je svačana sjednice SO Pljevlja, kojoj su pored odbornica i odbornika SO prisustvovale brojne zvanice sa državnog i lokalnog nivo, privrednice opštine kao i predsjednici gradova i predsjednici skupština crnogorskih gradova, gradova iz okruženaj kao i ambasadori Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik SO Dragiša Sokić, pozdravivši sve prisutne i kratko se osvrnu na značaj današnjeg datuma.

U ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik Opštine osvrnuvši se na istorijski razvoj Pljevalja a akcenat je dao realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata između dva praznika.

O rezultatima lokalne uprave između dva praznika prezentovan je i promotivni film.

Na svečanoj sjednici uručene  studentske nagrade najuspješnijim studentima i to Milici Zindović, Vahidu Kavazoviću, Željki Kečini i Stefanu Milinkoviću.

U ime nagrađenih obratila se studentkinja Milica Zindović.

Ove godine prestižno priznanje Nagrada 20. Novembar pripala je dr Bogdanu Lauševiću, Abeli Popović i Amaterskom odbojkaškom klubu „Rudar“.

Abela Popović u ime nagrađenih je zahvalila svima koji su prepoznali njihov dugogodišnji rad i pregalaštvo.

Odlukom predsjednika Opštine priznanje i nagrada uručena je i Tatjani Vukčević za dobročinstvo i plemenitost darivanjem organa. Tatjana je Pljevljanka koja živi u Nikšiću i koja je veliki humanista i istninski čovjekoljubac jer je svom sugrađaninu darivala bubreg.

Svečanu sjednicu pratio je i Hor Muzičke akademije iz Cetinja  pod dirigentskom palicom Aleksandre Knežević.

Komentariši