PODIJELI

Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća i prigodnim kulturno-zabavnim programom, Srednja stručna škola je proslavila svoj praznik. Sala Doma vojske bila je puna zvanica, gostiju i učenika ove škole.

U Domu vojske, u ponedjeljak, 19. Novembra, JU Srednja stručna škola proslavila je Dan Škole i 115 godina rada. Svečanoj sjednici nastavničkog vijeća, koja je počela intoniranjem himne, prisustvovale su brojne zvanice, bivši i sadašnji profesori i učenici ove škole. U školskoj 2018/2019. godini, u ovoj obrazovnoj ustanovi upisan je 771 učenik, raspoređen u 34 odjeljenja, od kojih su 26 odjeljenja IV stepena. Predsjednik Školskog odbora, Vladica Avramović, rekao je da škola ima 66 predavača, ali da je zbog smanjenja broja odjeljenja smanjen ukupan fond časova.

Potpredsjednik opštine i doskorašnji direktor SSŠ, Mervan Avdović, čestitao je Dan škole, u svoje, i u ime predsjednika Opštine.

U ime učenika prisutnima se obratila i predsjednica učeničkog Parlamenta, Anđela Leovac.

Prisutni gosti su uživali u prigodnom programu koji su učenici pripremili sa svojim profesorima u kojem je nastupila i talentovana srednjoškolka Neira Bašić.

Komentariši