PODIJELI

Ovogodišnja svečana sjednica povodom Dana opštine Pljevlja 20. novembra ostaće posebno upamćena.

Odlukom predsjednika opštine Pljevlja zahvalnica za dobročinstvo i plemenitost iskazanu činom doniranja organa uručena je Tatjani Vukićević.

Njeno djelo svjetli jače i ljepse od hiljadu riječi, dokaz je da i u vremenu modernizacije, tranzicije, uspona i padova čovjekoljublje i dalje postoji, posluziće kao primjer svima da dobročinstvo uvijek pobjeđuje.

Za human i hrabar čin odluke da donira organ svom komšiji Nikoli nije bilo potrebno puno razmišljanja kaže ona i dodaje da je vođena nekom jačom silom. Uvijek će se sa puno emocija sjećati koraka na koji se odlučila bez dvoumljenja.

Tatjana je porijeklom iz Pljevalja, ponosno i sa puno emocija u znak zahvalnosti obratila se prisutnima:

“Dragi moji zemljaci osjećam se divno i ponosno što sam danas ovdje sa vama. Pljevlja su moj zavičaj i uvijek sa ponosom to ističem. Inače ovo je grad divnih i modernih ljudi koji čuvaju tradiciju i korijene. Moram se zahvaliti svim ljudima odavde koji su me zvali i izrazili divljenje i poštovanje prema mom djelu, takođe i predsjedniku Opštine koji me je i ranije lično kontaktirao i sad pozvao na ovu svečanost. Ako su ove moje nagrade vrijedne pamćenja i poštovanja ja ih posvećujem u čast mojih predaka i na ponos mojim potomcima. Svako dobro. I samo da vam dodam da je divno pomagati, jer se čovjek tada osjeća ispunjeno, a i tačno je da se dobro dobrim vraća. Srećan vam praznik. “

Hrabra, humana i plemenita osoba, kao što je ona treba da bude primjer svim sadašnjim i budućim generacijama. Bila je spremna da žrtvuje dio sebe kako bi drugome spasila zivot.

Sa sjajem u očima, mirom u srcu nastavila je da živi život, jer kako i ona sama kaže divno je pomagati drugima i dobro se dobrim uvijek vraća.

Autor: Dragana Đurišić

Komentariši