PODIJELI

Počela je realizacija Projekta „Više znanja – manje otpada“ NVU „Viva Vita“ koji je podržan u sklopu projekta Regionalni program demokratije na zapadnom Balkanu ( ReLoaD).

Projekat će trajati devet mjeseci, a o zaštiti životne sredine više će naučiti vaspitni radnici iz vrtića, tri osnovne škole i srednjih škola u našem gradu, kao i djeca i učenici ovih obrazovnih ustanova.

U okviru Javnog poziva za predaju projektnih predloga u sklopu projekta Regionalni program demokratije na zapadnom Balkanu ( Re LoaD) na području naše opštine podršku je dobio i Projekat „Više znanja – manje otpada“ NVU „Viva Vita“. Za učenike Gimnazije i Srednje stručne škole održaće  se po tri radionice na teme „Selektivno odlaganje otpada“, „Kompostiranje“ i „Reciklaža“. Učenica Srednje stručne škole, Ivana Krsmanović rekla nam je da će kroz projekat, o zaštiti životne sredine više  naučiti vaspitni radnici iz vrtića, tri osnovne škole i srednjih škola u našem gradu kao i djeca i učenici ovih obrazovnih ustanova.

Edukatori u projektu su profesorice Erna Kolić, Zagorka Kalović, Tanja Dragaš i Vesna Kastratović. NVU „Viva Vita“ je dobila saglasnost Ministarstva prosvjete da sprovodi projekat u obrazovnim ustanovama. Planirani su seminari za 45 prosvjetnih radnika: za vaspitače, učitelje i profesore. Kroz projekat će biti nabavljene i po tri posude za selektivno odlaganje otpada za dva vrtića, tri gradske osnovne škole i dvije srednje škole.

Komentariši