PODIJELI

Fudbalski klub Breznica se još jednom potrudio da organizuje spektakl 8. i 9. decembra će se u Pljevljima, u SC “Ada”, održati peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu za djevojke.

Na turniru će učestvovati 20 ženskih ekipa sa preko 500 sportista raspoređenih u dvije kategorije (seniorskoj i kadetskoj), a pojaviće se timovi iz svih republika bivše Jugoslavije, a lijepu manifestaciju će upotpuniti ekipa iz Bugarske.

“Sve ekipe koje su nas ugostile na turnirima i prijateljskim utakmica imaju na našem turniru besplatan smještaj i hranu. Fond nagrada u robi je preko 1500 eura, dok sama organizacija turnira košta preko 7000 eura. Međutim, najbitnije je što smo ujedinili region, što svi uživaju u igri i naravno druženju’; rekao je Zoran Vuković, trener Breznice i glavni organizator turnira, koji je prezadovoljan što će se sve utakmice prenositi preko portala “pljevaljski portal”…

“Peti turnir je već održiv, jer veliki broj sponzora želi da nam pomogne. Imamo veliku podršku od opštine Pljevlja, FSCG i predsjednika Dejana Savićevića. U sklopu turnira će se održati radionica, a cilj radionice je budući zajednički projekat ‘Prava djece na Balkanu'”, poručio je Vuković.

Na turniru će u seniorskoj konkurenciji učestvovati ŽFK Breznica (Crna Gora), ŽFK Crvena Zvezda (Srbija), ŽFK Rad (Srbija), ZFK Kanjiža (Srbija), ŽFK Zemun (Srbija), ŽNK N eretva (Hrvatska), ŽFK Tiverija (Makedonija), ŽFK Prilep (Makedonija), ŽNK Radomlje (Slovenija), ŽNK Olimpija (Slovenija), ŽNK Emina Mostar (BiH) i ŽFK Lokomotiva Brčko (BiH), a titulu brani ŽNK Radomlje iz Slovenije.

Što se tiče kadetske konkurencije, na turniru će učestvovati ŽFK Breznica (Crna Gora), ŽFK Tiverija (Makedonija), ŽFK Napredak (Srbija), SFK 2000 Sarajevo (BiH), ŽFK Jedinstvo 2014 (Srbija), ŽFK Enko Plovdiv (Bugarska), ŽFK Ekonomist (Crna Gora) i ŽFK Crvena zvezda (Srbija), a titulu brani ŽFK Vojvodina iz Novog Sada.

Izvor: Dnevne novine

Komentariši