PODIJELI

Nizom aktivnosti Dnevni centar i „Zračak nade“ obilježiće ovaj dan. Danas su posjetili Sekretarijat za društvene djelatnosti i kroz inkluzivnu likovnu radionicu družili se sa pljevaljskim slikarima.

Od 1992. godine 3. decembar se obilježava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Osnovni cilj obilježavanja ovog datuma je poboljšanje kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i osoba s invaliditetom kroz podsticanje međusobne saradnje i stvaranje partnerstva između svih aktera društva, bolje razumijevanje invaliditeta u široj društvenoj zajednici, te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvenu sredinu u skladu sa svojim mogućnostima.

Djeca sa smetnjama u razvoju i omladina sa invalititetom iz Javne ustanove Dnevni centar i NVU „Zračak nade“ posjetili su Sekretarijat za društvene djelatnosti gdje ih je primio sekretar Mersudin Halilović sa saradnicima. Dragim gostima sekretar je uputio riječi dobrodošlice, posjetio na obaveze lokalne zajednice prema njim, dosadašnju saradnjuali ali i buduću saradnju.

Direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović kaže da su Pljevlja prepoznata kao inkluzivni grad u Crnoj Gori ali to može uvijek biti bolje i na tome će se raditi u narednom periodu.

U znak gostoprimstva i sjećanja na ovaj za njih ,ali i za nas značajan datum, mališani su sekrataru uručili poklone, njihovih ruku djelo.

Nakon ove posjete u prostorijama dnevnog centra mališani su primili pljevaljske slikare i sa njima se družili kroz Inkluzivnu likovnu radionicu u kojoj su učestvovala djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola i volonteri. Likovnu radionicu otvorila je direktorica Dnevnog centra.

Dnevni centar i Zračak nade nastavljaju svoje aktivnosti posvećene Danu osoba sa invaliditetom sve do petka.

Komentariši