PODIJELI

Rukometaši Rudara završili prvi dio sezone bez poraza, a odbojkašice izborile plasman u fajnl four kupa. Fudbalerke Breznice jesenje šampionke a fudbaleri Rudara porazom oknčali jesenji dio.

Minimalnim porazom od OFK Titograda, fudbaleri Rudara okončali su jesenji dio prve Telekom fudbalske lige. Nakon 19. utakmica prvog dijela, Rudar je ostavio loš utisak. Sa 22 osvojena boda Rudar je osmi na tabeli a ispod Rudara su samo Lovćen i Mornar. Deset remija, četiri pobjede i pet poraza je mršav učinak uz gol razliku od 14 datih i 18 primljenih golova. Sada slijedi pauza i ostaje da se vidi kako će tu pauzu iskoristiti stručni štab. Mjesta za duboku analizu svakako ima a glavni problem na kojem treba raditi je efikasnost.

Fudbalerke Breznice jesenje su šampionke .One su na dominantan način završile prvi dio sezone i jasno je da su glavne kandidatkinje za odbranu šampionskog trofeja. Breznica je za dane vikenda bila domaćin i 4. Međunarodnog turnira prijateljstva koji je okupio brojne ekipe iz regiona. I ovog puta je Breznica bila odličan organizator i domaćin što su potvrdili svi učesnici.

Odbojkašice Rudara pobjedom su okončale prvi dio sezone. One su u meču ¼ finala kupa pobijedile Mediteran Bemaks u Budvi sa maksimalnih 3-0 u setovima na jedan ekspresan i domainantan način jer je meč bio gotov u 55. minuta igre. Pred AOK Rudar sada je mala pauza ali već početkom januara ekipa će učestvovati na tradicionalnom turniru koji se održava u glavnom gradu Slovenije – Ljubljani.

Rukometaši Rudara ove godine su najprijatnije iznenađenje  pljevaljskog sporta. Pljevaljski dječaci su uspjeli da bez poraza završe jesenji dio i kao prvoplasirani tim čekaju proljeće .Ekipa Nedima Selmanovića je u svim mečevima igrala vrlo dobro a rezultati nisu izostali. Sve i da nisu planirali, mladi rukometaši Rudara sada su glavni kandidati za plasman u prvoligaško društvo. Oni to i igrom i radom i sportskim ponašanjem apslolutno zaslužuju, baš kao i grad Pljevlja.

Komentariši