PODIJELI

U izdanju Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade iz Podgorice iz štampe je izašla nova knjiga Radovana Vujadinovića „Slomio trenerku – biseri iz dječjih usta“. Štampana je u tiražu od 500 primjeraka. Štampanje ove knjige sufinansiralo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Radovan Vujadinović je dječje izreke počeo bilježiti prije četrdeset godina kada su mu sinovi bili dječaci. U tom vremenu nije razmišljao o knjizi tih dječjih bisera, samo je sanjario o pisanju, o knjigama drukčije sadržine. Objavio je sedam knjiga za djecu i o djeci. Ova zbirka mu je osma. Mnogi misle da je pisati za djecu lako, da nije vrijedno ni ozbiljno. Vujadinović misli da je pisanje za djecu složeno, odgovorno, značajno, vrijedno, ozbiljno.

Recenzent knjige mr Isak Kalpačina kaže da Radovan Vujadinović u najnovijoj knjizi pod nazivom „Slomio trenerku“ djetetu daje glavnu riječ. On izvodi na pozornicu djecu najmlađeg, predškolskog uzrasta. Ovdje su iz dječjih usta direktno prenesena reagovanja djeteta u različitim okolnostima, u trenucima uzbuđenja, radosti, straha, iznenađenja, očekivanja, razočarenja, strepnji – naglasio je Kalpačina.

Recenzent Žarko Đurović kaže da je nova knjiga Radovana Vujadinovića svojevrsna čitanka. Autor nastoji i u tome uspjeva, kaže Đurović da izdvoji i literarno uobliči neki zanimljiv detalj iz života najmlađih. On ga prezentira u najkraćoj proznoj formi i završava odgovarajućom poentom.

Knjiga je štampana u izdanju Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade iz Podgorice u tiražu od 500 primjeraka. Štampanje ove knjige sufinansiralo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Komentariši