PODIJELI

Policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja realizovaće operativnu akciju „Petarda“ od 17.12.2018. do 17.01.2019. godine.

U cilju sprečavanja trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava, što za posledicu ima povređivanje lica, izazivanja požara i narušavanje javnog reda i mira, naročito za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, od 17.12.2018. do 17.01.2019. godine policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja realizovaće operativnu akciju „Petarda“.

Pored policijskih službenika CB Pljevlja u akciju su uključeni službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, carine, nadležnih inspekcijskih organa, komunalne policije, predstavnici škola, doma zdravlja Pljevlja, NVO sektora i medija, koji su prisustvovali radnom sastanku održanom u CB Pljevlja povodom ove akcije.

Na sastanku su dogovoreni termini zajedničkog obilaska objekata od strane policijskih službenika i nadležnih inspekcija, u cilju pronalaska pirotehničkih sredstava u ilegalnom posjedu. Dogovoreno je i da osnovne i srednje škole kroz čas razrednog starješine upoznaju učenike sa akcijom „Petarda“ i posledicama koje mogu nastupiti prilikom upotrebe piroteničkih sredstava.

Protiv pravnih i fizičkih lica kod kojih se pronađu pirotehnička sredstva biće podnešene odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave.

Komentariši