PODIJELI

Nakon osam odigranih utakomica u prvoj B košarkaškoj ligi, Rudar zauzima 3. mjesto na tabeli sa tri pobjede i pet poraza. U poslednje odigranom meču, Rudar je igrao vrlo dobro. Kotorani su pokušali da uhvate ritam Rudara ali u tome nisu uspjeli pa je tim iz našeg grada tako upisao novu prvenstvenu pobjedu. U ovom duelu po Kotorane je bila kobna prva četvrtina jer je odbrana Rudara dozvolila gostima da ubace samo četiri poena pa je prvi period završen rezultatom 17-4. Gosti su se probudili u drugoj četvrtini i riješili je u svoju korist rezultatom 16-28. U trećoj i četvrtoj četvrtini Rudar je igrao bolje i slavio u obje 22-17 i 24-13 i tako došao do pobjede. Na kraju 79-62 za domaći tim.

Jedan od najboljih i najkorisnijih igrača prve B lige, član Rudara, Dejan Džaković i ovoga puta je odigrao vrlo dobro. Postigao je 23 poena pa je uz sedam skokova i tri asistencije bio nerješiva enigma za Kotorane u svih 40 minuta. Pored Džakovića vrlo dobru partiju pružio je i Ognjen Janković  koji je ubacio 21 poen. Vučko Marković postigao je 17 poena dok su po pet poena postigli Vladimir Starovlah i Ognjen Šljivić. U lilsti strijelaca upisali su se i Šćepan Tošić i Radojica Petrić koji su postigli po 4 poena.

Ovom pobjedom Rudar se popeo na treće mjesto na tabeli sa tri pobjede i pet poraza i 11 osvojenih poena. Isti učinak imaju i ekipe Stršljenja i Kotora a prvo mjesto na tabeli prve B košarkaške lige pripada ekipi All Stars koja ima stopostotni učinak osam pobjeda i bez poraza sa 16 osvojenih poena. Drugo mjesto trenutno zauzima Teodo koji ima pet pobjeda i tri poraza i 13 osvojenih poena.

Komentariši