PODIJELI

Koprivica će se pljevaljskoj publici predstaviti svojom ljubavnom i satiričnom poezijom, i satiričnim aforizmima iz najnovije zbirke „Etida u CG-molu“, koju je ove godine objavio podgorički „Unireks“.

Veče poezije, muzike i aforizama Dragana Koprivice, nakon uspješnog nastupa u Biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici i u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju, biće održano u sali Gimnazije “Tanasije Pejatović” u Pljevljima, u ponedjeljak, 24.decembra sa početkom u 19 časova.

Veče će započeti sviranjem poznatih refrena crnogorske narodne muzike na harmonici, a zatim će pjevati neke stare crnogorske i novije popularne refrene.

Organizator: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

Koprivica je dobitnik više književnih priznanja, dobio je nagradu za humor i satiru “Branko Ćopić” u Beogradu 1990. za roman “Grad pisaca”, nagradu za poeziju “Risto Ratković” u Bijelom Polju 1996. za zbirku pjesama “Mi i oni”. Takođe, nagrađen je i priznanjem “Tipar” na Danima humora i satire “Vuko Bezarević” u Pljevljima 2000.godine. Pored navedenih nagrada, dobitnik je i nagrade “Isak Samokovlija” za pripovijetke, “Marko Miljanov” 2011.godine i “Dušan Kostić” 2013.godine za dramska ostvarenja.

Do sada je objavio petnaest knjiga (proza, poezija, drame, aforizmi, eseji, književna kritika, putopisi).

Komentariši