PODIJELI

Kao i nekoliko prethodnih i ove godine predstavnici NVO „Breznica“ i „Ozon“ izveli su performans ispred zgrade opštine Pljevlja, kako bi ukazali da je krajnje vrijeme da se počne rješavati pitanje aero-zagađenja.

Nakon tri dana pod maglom i prekoračenjem satnih koncentracija PM 10 čestica deset i više puta Pljevljaci su danas prodisali. Sjeverni vjetar je isčisti vazduh i protjerao smog i maglu ali time nije rješen problem aero-zagađenja. Čim se vjetar smiri smog će se skoncentrisati u pljevaljsku kotlinu. Da bi alarmirali lokalne institucije šta im je činiti kako bi Pljevljaci tokom zime imali čistiji vazduh predstavnici NVO „Breznica“ i „Ozon“ iz Nikšića izveli su performans. Kazu da će to sve češće činiti ispred institucija sistema i posjećati ih kako treba da troše novac poreskih obveznika.

Zima u Pljevljima traje dugo, rad ložista je neminovan, grijanje na fosilna goriva najeftinije i čemu da se Pljevljaci nadaju. Dugoročne mjere Vlade se sporo realizuju. Da li će se nešto rješiti otvaranjem poglavlja 27,  znak je pitanja i iščekivanja.

Komentariši