PODIJELI

Aleksandra Popović i Milica Joksimović iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava posjetili su danas Dnevni centar i Zračak nade i poklonile djeci slagalice koje promovišu zaštitu djece od diskriminacije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ove godine pod motom „Svi zajedno za jednakost“ sprovodi kampanju na zaštiti djece od diskriminacije. Pored redovnih aktivnosti – postavljanja bilborda sa znakom kampanje i prezentovanja spotova uradili su i slagalicu sa dijelovima kampanje i prilagodili je djeci sa intelektualnim smetnjama. Slagalice su danas predstavnice Ministrastva donijele djeci sa smetnjama u razvoju u Javnu ustanovu Dnevni centar i NVU „Zračak nade“.

Saradnja Dnevnog centra i Zračka nade je dugogodišnja i uspješna, kaže direktorica Dnevnog centra Svetlana Dujović. Oni su prošle godine prisustvovali priredbi koju je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo povodm Dana osoba sa invaliditetom a ove godine predstavnice Ministarstva Aleksandra Popović i Milica Joksimović uzvratile su posjetu sa novogodišnjim paketićima i slagalicama, namjenjenim djeci sa intelektualnim smetnjama. Jer, oni se trude da promovišu prava djece sa smetnjama u razvoju, pored ostale populacije za čija prava se bore, kaže Dujović.

Kao dobri domaćinu u znak pažnje i dobre saradnje djeca su dragim gošćama uručila poklone, koje su sami uradili.

Komentariši