PODIJELI

Tradicionalno Rotari klub Pljevlja organizovao je koktel u hotelu  Gold u znak zahvalnosti svima koji su sarađivali i pomogli sprovođenju akcija od strane ove organizacije. Ono što ovo okupljanje čini posebnim, u odnosu na prethodne godine jeste proslava jubileja deset godina postojanja i rada Rotari kluba Pljevlja.

U toku godine Rotari klub Pljevlja realizovao je brojne aktivnosti. Sredinom godine organizovan je rafting Tarom i donacija osnovnoj školi u Đurđevića Tari, zatim promocija knjige „Maratonac“ Gorana Nikolića kao i donacija deset računara OŠ „ Dušan Ivović“.  U organizaciji „Rotari kluba Pljevlja“ grupa „Duo NeSte“ profesor Nemanja Potparić i Stefana Savić, održala je koncert u Domu kulture ulaznica je bila jedna knjiga. Sve prikupljene knjige donirane su biblioteci Stevan Samardžić. I svakako nezaobilazna akcija jeste podjela novogodišnjih paketića koji stižu iz daleke Engleske.

U narednom periodu predsjednik Rotari kluba Pljevlja, Zoran Gospić najavio je značajan projekat robotizacije koji  podrazumijeva uvođenje mBot u osnovnim školama, sve u cilju dodatnog informatičkog opismenjavanja.

Rotari klub Pljevlja osnovan je 1905. godine u Čikagu, svoje mjesto ima u UN što je jedan od dovoljnih podataka koji govori  o značaju ove organizacije.

Autor: Dragana Đurišić

Komentariši