PODIJELI

Dramsko-recitatorska sekcija Osnovne škole “Ristan Pavlović” sinoć je u sali Gimnazije “Tanasije Pejatović” izveli predstavu “Ne počinji”. Amaterska predstava je adaptacija dramskog teksta “Nedostajem sama sebi” autorke Đurđe Lili, a u režiji profesorice Slađane Škrivan.

Kroz agoniju jedne Jelene, brigu njene drugarice Andre i dečka Aleksa i kroz neznanje i šok Jelenine majke Vere, bivših prijatelja i narko-dilera, amatersko-recitatorska sekcija Osnovne škole “Ristan Pavlović” poslala je poruku mladima da je droga zlo i ne treba je uzimati bez obzira na životna iskušenja. Predstava “Ne počinji” govori o životu srednjoškolke Jelene, koja je nakon razvoda roditelja izabrala pogrešan put. Počela je da se drogira i vrijeme provodi sa sumnjivim tipovima. Ubrzo gubi bliske ljude i konačno samu sebe. Onda slijede njeni napori i želja da se vrati na pravi put i poruka drugima.

Kancelarija za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti, koja radi u sklopu Sekretarijata za društvene djelatnosti prepoznala je poučnu poruku ove predstave i podržala je.

Hristina, Ivana, Luka, Sara, Dragan, Danilo, Jelena i Ramo nakon sinoćne premijere odigraće ovu predstavu pred svojim vršnjacima na početku drugog polugodišta I prenjeti im poruku – “Ne počinji”!

Komentariši