PODIJELI

Позивамо директора Телевизије Пљевља Дејана Миличића и главног уредника Телевизије Пљевља Мила Џаковића да одмах, дакле, без одлагања, објаве снимак комплетне сједнице Скупштине општине Пљевља која је одржана 26. и 27. децембра ове 2018. године. Можемо да претпоставимо да је разлог, што се од стране Телевизије Пљевља још увијек не објављује снимак на њиховом јутјуб каналу, тај што је прве људе локалне телевизије позвао Мирко Ђачић и вршио притисак на овај локални јавни сервис, тражећи да снимак, на којем је он неславни актер, не објављују ни по коју цијену. Упозоравамо и подсјећамо да је локални јавни емитер РТВ Пљевља у обавези да објави овај снимак као што су то чинили са свим снимцима сједница Скупштине општине Пљевља последњих мјесеци, посебно имајући у виду да Телевизија Пљевља за ту намјену редовно добија по 2000 евра од општине Пљевља, боље рећи од новца грађана Пљеваља, иако не врше директан пренос сједнице. Јавност у Пљевљима, а и шире, посебно је заинтересована и апсолутно има право да, након свега што се на овој сједници десило, види макар њен снимак на јутјубу.

Јавност је врло заинтересована и има право да на снимку види насилничко, неурачунљиво и недолично понашање предсједника општине Пљевља Мирка Ђачића којим је он покушао ваљда да некога уплаши, али у томе не само да није успио, већ је само до краја унизио, обесмислио и деградирао функцију предсједника општине.

Такође вјерујемо да ће одборници владајуће већине у Пљевљима наредне дане посветити договору и доношењу одлуке да одмах после празника сами смјене неурачунљивог предсједника општине Пљевља који својим насилничким и недоличним понашањем, наноси непоправљиву штету функцији предсједника општине и самој општини Пљевља, док њене грађане излаже невиђеној срамоти. Мирко Ђачић је показао да он једноставно није у стању да води општину која је ионако оптерећена бројним неријешеним проблемима који озбиљно угрожавају њен опстанак.

Демократскa народнa партија Црне Горе

Komentariši