PODIJELI

Međunarodni turnir ,,Branko Hadžiljovski – Čajka“ je jedan od najstarijih turnira u ženskoj odbojci na teritoriji Balkana. Od davne 1975. godine pa do danas, turnir je svake godine okupljao ekipe iz raznih zemalja Evrope i regiona. Ove godine na ovom eminentnom turniru je učestvovao i AOK Rudar. To je još jedna potvrda odličnog rada Uprave ovog kluba koja je na ovaj način otvorila još jedna vrata za uspješnu saradnju. Ovaj trurnir se organizuje uz budno oko Odbojkaške federacije Makedonije, a ove godine učestvovale su četiri ekipe. Pobjednik turnira je ekipa Rabotničkog iz Skoplja dok je drugo mjesto pripalo ekipi Univerziteta Tetovo. Odbojkašice Rudara zauzele su treće mjesto. One su u polufinalu igrale protiv Rabotničkog i u oba seta bile bolje ali je neiskustvo mladih igračica omogoćulo Skopskom timu da ide dalje. Stručni štab Rudara pružio je šansu mlađim igračicama pa je sastav bio u porpunosti podmlađen i renoviran.

Organizacija turnira bila je na visokom nivou. Ekipa Rudara bila je smještena u hotelu Lirak (nekadašnji Hotel Makedonija) u centru Tetova a na kraju je organizovano i zajedničko druženje uz zanimljiv zabavni program.

Posebno treba istaći da je delegacija AOK Rudara prisustvovala proglašenju najboljih sportista Makedonije u 2018. godini. Svečanost je održana u kongresnoj sali Hotela Aleksnadar Palas uz prisustvo velikog broja poznatih ličnosti iz Makedonije među kojima je i čuveni fudbaler Darko Pančev. Delegacija Rudara predstavljala je svoj grad ali i Crnu Goru na ovom grandioznom događaju koji je direktno prenosila nacionalna makedonska televizija.

Za najbolje sportiste u 2018. u izboru Agencije za mlade i sport Makedonije proglašeni su karatista Emil Pavlov i rukometašica Sara Ristovska. Njima je nagrade uručio makedonski premijer Zoran Zaev.

Na ovaj način AOK Rudar je nastavio da širi krug dobrih prijatelja a predsjednik kluba Miodrag Mitek Marković ističe da je uspostavljena dobra saradnja sa organizatorima turnira koja će u budućnosti biti obogaćena sa još aktivnosti.

Takođe Rudar će učestvovati na tradicionalnom turniru u Ljubljani u prvoj polovini januara a sve zahvaljujući odličnom radu i vrlo dobroj organizaciji AOK “Rudar”.

Komentariši