PODIJELI

Opština Pljevlja je 25. decembra od Ministarstva turizma i zaštite životne sredine dobila rješenje o pustanju u probni rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Posljednji put kada smo razgovarali sa sekretarom Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Zoranom Čolovićem dobili smo informaciju da od Ministarstva turizma i zaštite životne sredine očekuju rješenje o pustanju u probni rad Postrojenja za otpadne vode, nakon svih tehničkih pregleda nadležnih komisija.

U telefonskom razgovoru Čolović nam je potvrdio da su dobili rješenje o pustanju u probni rad 25. decembra kako su i očekivali. Rješenjem je precizirano da se u probni rad pusta dio po dio postrojenja. Kompletno postrojenje će na probnom radu biti za dva mjeseca.

Da potsjetimo: Vrijednost objekata je oko šest miliona evra. Grant od 3,5 miliona evra obezbjeđen je iz IPA 2010  a 2,5 miliona je kreditno zaduženje opštine. Izvođača radova bila je  španska firma „Akvalija“. Probni rad će trajati godinu kada će se ukloniti svi uočeni nedostaci u radu  a nakon toga postrojenje će na upravljanje biti predato DOO “Vodovod”.

Komentariši