PODIJELI

Službe, koje obavljaju poslove od javnog interesa, a tiču su komunalne djelatnosti nije iznenadio snijeg. Sve su aktivne i obavljaju posao u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima.

Sniježne padavine u vrijeme novogodišnjih praznika nisu iznenadile službe, koje obavljaju poslove od javnog interesa. Snijeg je intenzivno počeo da pada 2. januara oko 9 sati. Na stari snijeg od sedam centimetara palo je novih 18, tako da je visina sniježnog pokrivača u Pljevljima 25 centimetara. Temperature za ovo doba godine nisu pretjerano niske. Najniža temperatura u Novoj godini izmjerena je u srijedu 2. januara od -8 stepeni Celzijusa.

S obzirom na visinu snijega zimska služba održavanja DOO „Čistoća“ je od 2. januara od 10 sati neprestano na gradskim ulicama. Četiri snjegoćistača kstare gradom i očišćeno je oko 95 posto gradskih saobraćajnica i postu soli i agregatom, saznali smo od Željka Brašnja. Nešto bočnih ulica nije očišćeno zbog nepravilno parkiranih automobila koji onemogućavaju ulazak mašina u te ulice. Zato iz ove službe apeluju na vozače da koliko je to god moguće pravilno parkiraju svoja auta i omoguće snjegoćistačima rad. Obavezna je zimska oprema a pješacima savjetuju da prilagode obuću uslovima na saobraćajnicama i trotoarima, zbog zaostalog leda mogući su padovi. Takođe, apeluju na sugrađane da snijeg ispred svojih ulaza i dvorišta ne izbacuju na saobraćajnicu jer se onda snjegočistači više puta moraju vraćati u istu ulicu.

Iz Službe za odvoz komunalnog otpada kažu da su za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika organozovali dežurstva. U protekla dva dana nije bilo problema u odvozu komunalnog otpada. Prvog dana jedna a drugog dana Nove Godine radile su dvije posade  koje su uspjele očistiti posude za odlaganje otpada.

Stanje na terenu, kada govorimo o čišćenju snijega je solidno, kažu iz Komunalne policije. Ipak apeluju na građane da obavezno čiste snijeg ispred ulaza stambenih prostorija. Snijeg treba slagati u kupe a bacati na saobraćajnice. Ono što su komunalni policajci primjetili na terenu su nepropisno parkirana auta u Avalskoj ulici i Moćevcu, te onemogućavaju rad snjegočistača. Ali intervencije nisu u njihovoj nadležnosti negi u nadležnosti Centra bezbjednosti Pljevlja.

Iz DOO „Lokalni putevi“ kažu da su svi lokalni putevi prohodni za terenska vozila.Inače, zbog jake mećave u višim predjelima onemogućeno je čišćenje, tako da mehanizacija ovog preuzeća čiste puteve za hitne slučajeve, po pozivu. Čim se vrijeme stabilizuje pet snjegočistača izaći će na teren, kažu iz DOO „Lokalni putevi“.

U vrijeme novogodišnjih i nastupajućih božićnih praznika u DOO „Vodovod“ organizovali su dežurstva. U protekla dva dana nije bilo problema na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Manje primjedbe sugrađana otklanjane su u hodu. Sve primjedbe građani mogu prijaviti na dežurni tel. 067/004-333.

U isporuci toplotne nergije nije bilo primjedbi korisnika u vrijeme novogodišnjih praznika. Dežurni telefon na koji se vrijeme praznika mogu prijaviti kvarovi i primjedbe je 068 823-215.

Komentariši